Binance Hesap Açma

1. Binance Hesap Açma İşlemleri
2. Binance'a İki Faktör Kimlik Doğrulama (2FA) Nasıl Eklenir?
3. Binance Para Yatırma İşlemleri Nasıl Yapılır?
4. Binance İşlem Arayüzü 
5. Binance’den Nasıl Kripto Para Çekimi Yapabilirim?
6. Binance Hesap Onayı İşlemleri (KYC) 

Binance, yüzlerce kripto parayı alıp satabileceğiniz, hızlıca işlem yapmanıza olanak tanıyacak kadar likit bir piyasa avantajı sunan dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Özellikle altcoinlerin de artık tanınmaya başlanması ve yatırımcılar tarafından altcoinlere olan talebin artmasıyla beraber bu borsa dünyanın en büyük coin borsası olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Çünkü Binance borsası üzerinde bulunan altcoin çeşitliliği birçok borsa tarafından sağlanamamaktadır. Ayrıca çok hızlı hesap açma, para yatırma, para çekme işlemleri gerçekleştirme imkanı sunarak son dönemde rakiplerinden hızlıca ayrışmıştır.  Günlük işlem hacimi 1.5 ile 2 Milyar $ arasında değişen Binance bir çok alt coini içerisinde barındırıyor.

1. Binance Hesap Açma İşlemleri
Binance’e üye olmak için ilk önce aşağıdaki linke tıklayarak Binance’in ana sayfasına gidin:

https://www.binance.com sitesine gidelim
Sağ üstteki “Kayıt ol” ya da İngilizce haliyle “Register” butonuna tıklayarak üyelik ekranını açın.
Email: Buraya geçerli ve güvenli bir email adresi yazın.
Password: Buraya güvenlikli bir şifre girin.
ID: RPYPEDVV  Fees: Save 50%
ID: RPYPEDVV  BNB ile ödeme yaparsanız, işlem ücretlerinde % 50 indirim alırsınız. Düzenli olarak işlem yapıyorsanız, bu önemli bir tasarruf olabilir.
"18 yaşından büyüğüm, ve Binance Kullanım Koşullarına uymayı kabul ediyorum Binance Kullanım Koşulları" bu kutucuğuda işaretleyip "Hesap oluştur" (Register) butonuna tıklayın.
Resimdeki şekli kutucuğun üstüne gelecek şekilde kaydırıyoruz:
Verify e-mail. (Verification Code)
Kayıt olduktan sonra e-posta adresinize onay mail’i gelecek. 
Check Email
2. Binance'a İki Faktör Kimlik Doğrulama (2FA) Nasıl Eklenir?
Bu adım hesabın şifresi başkaları tarafından ele geçirilse bile SMS onayı ya da Google Güvenlik onayı olmadan hesabınıza girememesini sağlamaktır. Eğer ki bu doğrulama yöntemlerini kullanmaz iseniz sonuçları kötü olabilir. Güvenliğin en üst düzeyde olması için bu 2 güvenlik yönteminden eğer ki bilgi sahibi iseniz Google yöntemini, eğer daha az bilginiz var ve daha önceden tecrübeniz yok ise SMS ile doğrulama yöntemini kullanmanızı öneririz. Lütfen, bu aşamada 2 güvenlik yönteminden bir tanesini mutlaka kullanmaya özen gösterip, hesabınızın %100’e yakın korunmasına katkıda bulununuz.

Google Doğrulamayı Kurma 

Hesap paneline gidin ve “Güvenlik” -> “2-Aşamalı Güvenlik” i seçin. Google doğrulamasını etkinleştirme sürecini başlatmak için Google Doğrulama Başlığının yanındaki “Etkinleştir” yazılı butona basın.

Adım - Uygulamayı İndirin

Firstly, download the Google Authenticator app to your phone (Google Play Store or Apple App Store).
Henüz cihazınızda Google Authenticator uygulaması yoksa, bir sonraki ekranda size sunulan linkleri kullanarak uygulamayı indirebilirsiniz. 
Uygulama yüklendiğinde, bir sonraki adıma geçin. 

Adım -  QR Kodu Taratın

Cep telefonunuzdaki Google Authenticator Uygulamasını açın ve “Bir barkod tara”ya tıklayın. Kamera açıldığında, size sunulan barkodu cep telefonunuzu kullanarak taratın. 
Eğer cep telefonunuzun kamerası çalışmıyorsa bunun yerine “Verilen anahtarı gir” opsiyonunu seçebilirsiniz.
Barkod, Google Authenticator’ınıza eklendikten sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 



Adım - Yedek Anahtar

Bu ekranda, Google Authenticator’ınız için size bir sıfırlama kodu verilir. Lütfen bu kodu bir kağıda yazın ve bu kağıdı güvenli bir yerde saklayın. Eğer cep telefonunuzu kaybederseniz bu kodu kullanarak Google Authenticator’ınızı sıfırlayabilirsiniz. Kodu yazdıktan sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Adım -  Google Doğrulamayı Etkinleştirme

Hesabınızın google doğrulamasını etkinleştirmeyi tamamlamak için, hesap şifrenizi ve Google Authenticator’da gösterilen 6 haneli kodu girmeniz gerekir. 
Hesabınız artık iki-aşamalı doğrulama ile korunuyor. 

Open Binance Futures Account:  Komisyon ödülü oranınız: 20%
Step 1:
 Step 2:

3. Binance Para Yatırma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Bu ekran aracılığı ile yatırım yapabilmeniz için elinizde Bitcoin, Ethereum gibi coinlerden olmanız lazım. Eğer ki elinizde bu coinlerden yoksa ve bu site üzerinden işlem yapmak istiyorsanız öncelikle bir Türk Borsasından bu coinlerden herhangi bir tanesini almalısınız.
Binance sadece diğer kripto para borsalarından Binance borsasına varlık olarak kripto para aktarmanıza izin veriyor.
Hangi Türk Borsalarından Hangi Coinleri Alabilirsiniz ?
paribu.com - Bitcoin, Ethereum
btcturk.com - Bitcoin, Ethereum
Binance para yatırma işlemleri için elimizdeki parayı öncelikle bitcoine çevirmek şart.

Çünkü Binance borsasına doğrudan TL ya da dolar aktarımı sağlayamıyoruz.
Bunun için eğer elimizde bitcoin varsa bunu aktarabiliriz.
Ya da en kolay haliyle yerel bitcoin borsalarından birine gidip hesap açıyoruz.
Paribu üzerinden iki dakika gibi kısa bir sürede hesap açıp ardından size verilen IBAN numarasına aktarım gerçekleştirebilirsiniz. Paribu para yatırma işleminiz 500 TL’nin üzerinde ise sizden kimlik onayı istenir.
Hesap ayarlarına girerek kimliğinizin ön ve arka yüzünü çekerek fotoğrafını gönderip hesabınızı onaylatmanız gerekmektedir.
500 TL ve altındaki yatırımlar için bu istenmez. Kimlik onayı genelde yarım saat gibi bir sürede sonuçlanır.
Parayı Paribu’ya aktardık.
Ardından Market bölümüne giderek hesabınızdaki para ile dilediğiniz miktarda Bitcoin alımı gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda site sizden %0.4 oranında bir komisyon kesecektir.
Burada paranızı bitcoin’e çevirdikten sonra Binance borsasına aktarırken de 35 TL komisyon kesiliyor.
Bu kesinti ise oransal değil. Yani 100 liralık da gönderim yapsanız 100 bin liralık da gönderim yapsanız 35 TL transfer ücreti kesilecektir.
Paribu’da paramızı bitcoin’e çevirdik.
Sonrasında bunu Binance borsasına aktarmak için tekrar Binance hesabımıza giriş yapıyoruz.
Öncelikle BINANCE hesabınıza giriş yapın, giriş yaptıktan sonra üst menüde yer alan "Cüzdan" bölümünün altındaki "Yatırma" butonuna tıklayın.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran açılıyor.
Mavi ile yazdığım kısımda bir cüzdan adresi olacak ve herhangi bir yerden bu adrese BTC gönderebileceksiniz. Bu cüzdan ID’yi kopyaladıktan sonra Paribuya dönerek Bitcoin Çekme butonuna tıklayıp bu adresi cüzdan kısmına giriyoruz. Miktar kısmında + tuşuna basarsanız tüm bakiyenizi girecektir. Ardından kısa bir süre sonra Paribu’daki bitcoinleriniz Binance hesabınıza aktarılır. Sonrasında bu bitcoinlerle altcoinlere yatırımlar yapabilirsiniz.
İşlemleri tamamladık, şimdi tek yapmamız gereken beklemek. Ortalama süre 10-20 dakika arasındadır.

Buy Bitcoin or Cryptocurrency with Credit Card (Visa + Mastercard):
=> "Fiat" => "Buy Crypto"

*Balances View

BNB ile ödeme yaparsanız, işlem ücretlerinde % 50 indirim alırsınız. Düzenli olarak işlem yapıyorsanız, bu önemli bir tasarruf olabilir.
4. Binance İşlem Arayüzü
Binance logosunun hemen yanında bulunan "Borsa" yazısının üzerine gelerek "Temel" veya "Gelişmiş" seçeneklerinden birisini kullanabilirsiniz.
Eğer tecrübeli değilseniz ve ilk defa Binance borsasını kullanıyorsanız bizimde aktif olarak kullandığımız birinci "Temel" (Basic) seçeneğini seçerek daha kolay işlem yapabilirsiniz. İki seçenek arasında hiçbir fiyat farkı veya komisyon benzeri farklar yoktur. Sadece grafik ve veri olarak farklar vardır ki bu farklar alım satım yapmada hiçbir önem teşkil etmez.
Binance’deki "Temel" trading arayüzü, işlem grafikleri, sipariş ve işlem geçmişi, kripto para birimi seçimi, sipariş defteri ve limit, market ve stop limit emirleri ile işlem yürütme kutusu için bölümleri içerir.
    1 Binance Duyurularının gösterildiği alan
    2 Mevcut alım-satım çiftinin 24 saatlik hacminin gösterildiği alan
    3 Satış fiyatının gösterildiği alan
    4 Alış fiyatının gösterildiği alan
    5 K çizgisinin ve Piyasa Derinliğinin gösterildiği alan
    6 Teklifin türü
    7 Alım alanı
    8 Satış alanı
    9 Diğer alım-satım piyasalarına/çiftlerine geçilebilecek alan
    10 Tamamlanan son işlemin fiyatının gösterildiği alan
İşlem grafiği:
İşlem grafiğinde zaman hareketlerine, piyasa derinliğine, işlem hacmine ve çeşitli diğer göstergelere göre fiyat hareketleri gösterilir. Grafik göstergelerin zaman aralığını sol üstte bir dakikadan bir haftaya ayarlayabilirsiniz. Çeşitli araçlar ve teknik göstergeler de sol üstte mevcuttur. Sağ üstte bir mum grafiğini veya derinlik tablosunu da seçebilirsiniz. Son olarak, grafiğin alt kısmı işlem hacmini gösterir.
Açık Teklifler, İşlem Geçmişi, Fonlar
İşlem arayüzünün alt kısmı açık tekliflerinizi, emir geçmişinizi, işlem geçmişinizi ve fonlarınızı gösterir. İşlem arayüzüne ek olarak, bu veriler İşlemler sayfasındaki hesap sayfanızda da kullanılabilir. İşlemlerinizi ve geçmişinizi son 1 gün, 1 hafta, 1 ay veya 3 ay zaman aralıklarında görüntülemeyi seçebilirsiniz.
Bu sayfada görülen ”satın al ve sat” kısmında hangi kripto para birimini satacak veya alacak olduğunuzu seçmek için hemen bir aşağıdaki görseli inceleyerek daha iyi bilgi alabilirsiniz:
Temel borsa kısmında sağ üstte görebileceğiniz aşağıdaki işlem çiftlerinden birini seçmeniz gerekiyor. Örneğin Bitcoin’iniz var ve Bitcoin satarak başka bir coin veya token almak istiyorsunuz. Bunun için BTC’ye tıklayarak ARK/BTC, BNB/BTC gibi hangi altcoin’i almak istiyorsanız o işlem çiftine tıklayın. Bu şekilde işlem çiftine ait alım satım emirlerinin ve grafiğin bulunduğu sayfayı açabilirsiniz.

Sol kısımda ise üst üste bulunan yeşil ve kırmızı renkli alım satım emirlerini içeren emir defterlerini göreceksiniz. Yeşil kısım BNB  karşılığında BTC alım emirlerini kırmızı ise BTC’yi BNB karşısında satmak isteyenlerin emirlerini içeriyor.
Karşınıza LimitMarket ve Stop-Limit olarak üç ayrı alım veya satım emir tipi çıkacaktır.
Limit: Alış satış rakamlarını kendiniz belirlersiniz.
Market: O anki fiyattan anlık olarak alım veya satım işlemi gerçekleştirirsiniz.
Stop-Limit: Bir koşula bağlı olarak alım veya satım işlemi yaparsınız. (Bunu ilerleyen kısımda daha detaylı anlatacağız.)
5. Binance’den Nasıl Kripto Para Çekimi Yapabilirim?
Kripto paranızı Binance‘den başka bir borsaya veya cüzdanınıza geri çekmek isteyebilirsiniz. Binance’deki para çekme sayfasında bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle, "Cüzdan" => Çekme’ye gidebilir ve daha sonra çekmek istediğiniz kripto para birimine gelip göndermek istediğiniz adresi girip gönder butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce anlattığımız yollarla paramızla Türk borsalarından kripto para aldık. Bunu Binance’ye aktardık ve orada bir takım alım satım işlemleri yaptıktan sonra bu varlıklarımızı çekmek istiyoruz. Peki buradaki varlıklarımızı (BTC, ETH veya herhangi bir kripto para) nasıl Türk Lirası haline dönüştüreceğiz?

Bunun yolu da para yatırma işlemi ile benzer özellikte. Önce paramızı aktaracağımız ve daha önce üyeliğimiz olan bir Türk kripto para borsası belirliyoruz. Türk kripto para borsamızda listelenen kripto paralardan birine aktarım yapmak için karar veriyoruz. Örneğin aktarım yapacağımız kripto para Bitcoin olsun. Binance’deki tüm varlığımızı çekmek istersek portföyümüzdeki tüm kripto paraları Bitcoin’e çeviriyoruz.

Türk Borsası’nın “Yatırma” bölümünden Bitcoin kısmına giriyoruz ve çıkan Bitcoin adresini kopyalıyoruz. Daha sonra Binance menüsünden "Cüzdan =>  Çekme” Kısmına tıklıyoruz. Bitcoin çekeceğimiz için Bitcoin’in karşısındaki “Para Çekme” (Withdrawals) butonuna tıklıyoruz. Türk borsasından kopyaladığımız adresi yapıştırıyor ve işlemi başlatıyoruz.

İşlem ağdaki yoğunluğa göre biraz zaman alabilir.

Daha sonra gelen Bitcoin’leri mevcut fiyattan veya istediğimiz bir fiyattan satarak paramızı Türk Lirasına çeviriyoruz. Ardından dilediğimiz bankaya Türk Lirası olarak paramızı alabiliyoruz.
=> Confirm Google 2FA - Google Authenticator:
You will receive a confirmation email for this withdrawal:
6. Binance Hesap Onayı İşlemleri (KYC) 
How to Complete Identity Verification 
Login to Binance official website: binance.com
Lütfen, "Kullanıcı Merkezi" ne giderek "Kimlik" (Identification) ya tıklayın.
Kişisel hesaplar için, lütfen soldaki kişisel hesap seçeneğine tıklayın "Personal"
Lütfen kişisel bilgilerinizi girin ve ülkenizi ya da bölgenizi seçin.
Kimliğinizin kayıtlı olduğu ülkeye göre geçerli bir kimlik türü seçin. Çoğu kullanıcı pasaport, kimlik kartı ya da sürücü ehliyetini kullanabilir. 
    Örnek olarak pasaport kullanırsak:

        1 Lütfen, pasaportunuzun bilgi sayfasının fotoğrafını çekin ya da bilgisayardan bu sayfanın bir fotoğrafını yükleyin.
        2 Lütfen bir selfie çekin. 

Önemli İpuçları:

    Fotoğraflar PNG ya da JPEG (.jpg .jpeg .jpe .jfif .jif) formatında olmalıdır.
    Fotoğraflar net ve yüksek çözünürlüklü olmalı, tüm bilgiler rahatça okunabiliyor olmalıdır.
    Fotoğraflar ve belgeler, editlenmiş ya da değiştirilmiş olmamalıdır.
    Yalnızca renkli fotoğraflar gönderiniz.
    Sunulan dosyalar orjinal olmalıdır (kopya olmamalıdır)
    Fotoğraflarda filigran olmamalıdır
    Kimlik geçerli olmalıdır (örneğin, süresi dolmuş pasaportlar kabul edilmeyecektir)
    Yüzünüz net olarak görünüyor olmalıdır.
    Her fotoğrafta yalnızca bir kişi olmalıdır.
    El yazısıyla yazılmış notta “Binance” yazmalı ve tam tarih bulunmalıdır.

Gerekli fotoğrafları başarıyla yükledikten sonra, yüz doğrulama ekranı açılacaktır. Lütfen işleme devam etmek için “Bu kişinin ben olduğumu onaylıyorum” a tıklayın.



Önemli İpuçları:

    Lütfen internet bağlantısının düzgün çalıştığından ve hiçbir güvenlik yazılımının uygulamayı engellemediğinden emin olun
    Cep telefonunuzun ve bilgisayarınızın saatini senkronize edin
    Lütfen şapka ya da gözlük kullanmayın
    Lütfen doğrulamayı, iyi ışıklandırılmış bir ortamda yapın
    Lütfen fotoğraflarınıza photoshop yapmayın ve zaman damgası koymayın.

Yukarıdaki süreci tamamladıktan sonra lütfen sonuçlar için 1-3 gün bekleyin.

    Lütfen tüm kimlik doğrulama işlemini 15 dakika içinde tamamlayın ve başvuru süresince hiçbir zaman tarayıcınızı yenilemeyin.
    Kimlik doğrulama işlemini tamamlamayı bir gün içinde en fazla 3 kere deneyebilirsiniz. Eğer başvurunuz bir gün içinde 3 kere reddedilirse, lütfen 24 saat sonra tekrar deneyin.
Sağ üstteki “Kayıt ol” ya da İngilizce haliyle “Register” butonuna tıklayarak üyelik ekranını açın.
Email: Buraya geçerli ve güvenli bir email adresi yazın.
Password: Buraya güvenlikli bir şifre girin.
ID: RPYPEDVV   Fees: Save 50%
ID RPYPEDVV : BNB ile ödeme yaparsanız, işlem ücretlerinde % 50 indirim alırsınız. Düzenli olarak işlem yapıyorsanız, bu önemli bir tasarruf olabilir.

Yorumlar

  1. Hard Rock Casino in Scottsdale, AZ - Dr.MD
    Hard Rock 안동 출장안마 Casino 문경 출장샵 in Scottsdale, AZ. 5 대구광역 출장마사지 people 경산 출장샵 checked in here. http://www.hardrockcasinodelsol.com/Casinos/hardrock/ 대전광역 출장샵

    YanıtlaSil

Yorum Gönder